Trotinete electrice - Fii eco în 2022

Trotinete electrice - Fii eco în 2022

Trotinetele electrice au reuşit să capteze atenţia românilor în 2022. În marile oraşe, unde există infrastructură acestea au devenit alternativă la mijloacele de transport în comun.

 

Mulţi preferă să utilizeze trotinete electrice pentru deplasările curente şi nu doar pentru plimbările recreative. Cu toate că sunt eficiente ca mijloace de transport eco, trebuie să recunoaştem, încă sunt considerate vehicule electrice trendy pentru copii, adolescenţi şi amatorii de relaxare.  Cum am menționat sunt practice, uşor de manevrat şi de depozitat, de aceea au devenit tot mai tentante. Te invităm să le descoperi.

Ce sunt trotinetele electrice?

Trotinete electrice sunt mijloace de transport alternative foarte eficiente, care în oraşele supraaglomerate, facilitează deplasarea pe distanțe medii şi lungi. Unii le preferă datorită flexibilității ridicate, alții le apreciază pentru rapiditate. Multe dintre modele disponibile ating cu uşurinţă 30 km /h, deci permit deplasarea rapidă şi facilă. În orașele aglomerate cum sunt Bucureştiul, Iaşul, Constanța, Brașovul, Clujul, Oradea, Baia Mare, Târgu Mureș, Sibiu, Timişoara au devenit pentru mulți utilizatori soluția de compromis. Totuși acestea sunt dispozitive preferate pentru petrecerea timpului liber, aşa că le poţi vedea destul des pe pistele de biciclete amenajate sau în parcuri, manevrate de copii şi adolescenţi.

Cum alegi trotinete electrice?

Trotinetele electrice au captivat atenția tinerilor şi a copiilor, care se bucură de adrenalină, şi învață să fie responsabili utilizând mijloace de transport eco la plimbările de seară, sau chiar în cazul deplasărilor către şcoală. Dacă vorbim de adolescenți, este clar că trebuie să li se facă un instructaj clar cu privire la regulile de circulaţie în zonele cu trafic în care pistele speciale nu sunt disponibile. În cazul copiilor acestea asigură divertisment, dar în acelaşi timp îi ajută să îmbunătăţească funcţiile motori şi echilibrul.

Trotinetele electrice seamănă destul de mult cu cele clasice, au aceeași formă specifică, şi la fel se pliază rapid. Au sistem de frânare, integrat şi baterie care asigură autonomie pentru un număr variabil de kilometrii. Durata bateriei este influențată de greutatea persoanei care manevrează trotineta, de tipul drumului şi modul de conducere dar şi de puterea motorului.

Trotinetele electrice pentru copii şi adolescenți pot atinge viteza maximă de 20-30 km/h, au cadru rezistent şi anvelope care sporesc siguranța la frânare sau pe carosabil umed. Trotinetele electrice sunt prevăzute cu acumulatori ce trebuie încărcați după un ciclu complet de utilizare. Dispozitivele electrice recomandate copiilor şi adolescenţilor sunt puțin diferite faţă de cel destinate adulților. În primul rând sunt mai mici ca structură, astfel pot fi manevrate cu uşurinţă de copii. Viteza pe care o ating este mai mică faţă de viteza ce poate fi atinsă de vehiculele electrice pentru adulți. Sunt mai ușoare, așa că pot fi transportate facil cu vehiculul personal până în parc sau zonele special destinate. 

Că şi trotinetele tradiționale şi modele electrice pot fi reglate și pot fi manipulate confortabil de copii. 

În final trebuie să recunoaştem că aceste dispozitive asigură distracţie maximă atât celor mici, cât şi utilizatorilor mai mari, totuşi trebuie utilizate cu prudenţă în zonele aglomerate şi niciodată fără cască de protecţie. Cu siguranţă, nu greşim când afirmăm că trotinetele electrice sunt cele mai eficiente alternative de transport și cele mai interesante surse de distracţie în 2022!

Sursa: bucuresteni.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!