• Intra in cont
  • 0770656125
  • Favorite
  • 0 0,00

Plutește și relaxează-te - Placa Gonflabilă Paddlerboard SUP

Plutește și relaxează-te - Placa Gonflabilă Paddlerboard SUP

Plutește și relaxeaza-te - Placa Gonflabila Paddlerboard SUP

 

Ce este o placă Paddleboard SUP? Care sunt caracteristicile uneia și de ce este mai avantajoasă decât o placă clasică? Sau cum poți alege o astfel de placă astfel încât să îți garanteze porția de distracție, dar și de siguranță în același timp?


Stand Up Paddling (SUP) este sportul nautic cu cea mai rapidă dezvoltare din ultimii ani. Nu necesită o pregătire specială  şi poate fi practicat de către oricine aproape oriunde există apă – fie că e vorba de un râu, de un  lac sau de mare. Cele mai mari avantaje ale stand up paddling sunt simplitatea si versatilitatea. E nevoie de un echipament minim –o  placă lungă şi lată pe care se stă în picioare şi se vâsleşte  din această poziţie cu ajutorul uei padele cu o singură pală. Noțiunile de bază în acest sport se învață în doar 10-15 minute. Spre deosebire de placa de surf, placa gonflabilă are dimensiuni mai mari, este mai stabilă, astfel îți permite să stai în picioare pe ea, iar deplasarea se face cu ajutorul unor vâsle speciale. 

Stand up paddling  oferă practicanţilor pe lângă bucuria de a petrece timpul liber pe apă , o nouă metodă de a-şi îmbunătăţi condiţia fizică: întăreşte şi tonifiază musculatura întregului corp, asigură echilibru şi o postură corectă , şi nu în ultimul rând, ca toate sporturile nautice, scade nivelul de stres.

Atunci când vrei să alegi o Placa Gonflabila pe care să o poți utiliza în cele mai bune condiții, trebuie să ții seama nu numai de caracteristicile acesteia, dar și de modul în care vrei să o folosești astfel încât să faci cea mai bună alegere, potrivită nevoilor pe care le ai. 
 


Tipuri de plăci în funcție de utilizare

 
 

Forma pe care o are o placă gonflabilă are o influență directă asupra performanței pe care o are aceasta. Este foarte important să fie avut în vedere acest aspect, al formei, atunci când vrei să alegi placa gonflabilă potrivită. În acest sens, există patru tipuri de plăci în funcție de formă. Este vorba despre placa „race”, placa surf, placa polivalent „all round” și placa balade „turing”. Denumirea acestora indică și scopul utilizării fiecăreia dintre ele.

Placa „race” este o placă „de curse”, destinată celor care practică curse de acest fel. Aceasta are o formă lunguiață și vârful ascuțit, fiind construită special pentru a prinde viteză. Lățimea este restricționată pentru a-i permite să alunece și să se miște foarte ușor pe apă. Cu toate acestea, acest tip de placă este mai puțin stabilă decât alte tipuri de plăci din cauza caracteristicilor avute. 

Placa de surf este, așa cum îi spune și denumirea, creată special pentru surfing, fiind potrivită pentru navigație. Aceasta are o dimensiune mai compactă care îi permite să fie ușor manevrabilă. De exemplu, cu ajutorul unui Paddleboard Kayak potrivit pentru windsurf poți face cu ușurință viraje strânse și poți depăși chiar și cele mai mari valuri. Sprijinul foarte bun al acestui model de placă este dat de covorul antiderapant. 

Placa numită „all round” are o formă tradițională de tip „windsurfing”, fiind perfectă pentru începători și pentru cei care doresc să practice acest sport în ape liniștite. O astfel de placă poate fi folosită și pentru yoga cu paddle, iar unii o folosesc chiar și pentru pescuit. 
 

Caracteristici ale plăcilor

 

Fiecare placă are propriile caracteristici – lungime, lățime, greutate, grosime. Pentru a alege o placă performantă și potrivită nevoilor pe care le ai, trebuie să analizezi cu grijă aceste aspecte. 

În ceea ce privește lățimea SUP, trebuie să ții seama că cu cât lățimea plăcii este mai mare, cu atât placa va fi mai stabilă. Trebuie să găsești compromisul perfect între echilibru și viteză, pentru că poate fi ea placa lată mai sigură, dar placa mai îngustă este mai rapidă. 

În ceea ce privește lățimea SUP, este important de reținut că SUP-urile lungi vor tăăia apa, deci vor merge mai repede decât modelele mici, însă cele mai scurte se leagănă mai puțin pe laturi, ceea ce le face foarte ușor manevrabile. 

Un compromis perfect între diversele tipuri de plăci este dat de alegerea unui PACHET PLACA GONFLABILA SUP, pachetul complet pentru aventuri garantate pe ape mai mult sau mai puțin liniștite.


Alegerea unui paddle board ține foarte mult de stilul tău de viață, de cum intenționezi să îl folosești și de bugetul tău.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!