De ce ar trebui sa ai in trusa de unelte un multimetru digital?

De ce ar trebui sa ai in trusa de unelte un multimetru digital?

De ce ar trebui sa ai in trusa de unelte un multimetru digital

Multimetrul digital este un dispozitiv modern, capabil sa masoare diversi parametri, precum: voltajul, curentul electric, rezistenta, temperatura, curentul continuu sau frecventa si sa afiseze pe un ecran informatiile analizate. 

Un astfel de aparat este foarte dorit in orice trusa de unelte. Iata de ce:

  • ofera informatii precise cu privire la parametri importanti;

  • este usor de utilizat, fiind foarte intuitiv;

  • iti permite sa masori tensiunea continua, dar si alternativa;

  • iti va fi de folos pentru a masura curentii electrici;

  • poti sa il folosesti pentru a masura rezistenta electrica;

  • poate determina functionarea dispozitivelor semiconductoare.

Multimetrul este un dispozitiv rezistent, care poate fi utilizat de oricine are cunostinte in domeniul electric. In cazul amatorilor, de exemplu, va oferi informatii precise cu privire la diverse masuratori, pentru a actiona corect cu anumite interventii, iar pe profesionisti ii va ajuta sa lucreze mai rapid si mai eficient. Ai insa in vedere ca un astfel de aparat trebuie folosit cu foarte mare grija, deoarece chiar si o simpla masurare a tensiunii iti poate pune viata in pericol.

Daca esti de parere ca ai nevoie de un multimetru digital, il poti comanda cu usurinta online, de pe mobilab.ro. Aici ai disponibile mai multe produse si este important sa urmaresti o serie de criterii de selectie cand le alegi:

  • Valorile masurate - nu toate aparatele masoara aceiasi parametri. Standard, vei primi informatii cu privire la voltaj (V), curent electric (A) si rezistenta (ohm), dar mai sunt si aparate care masoara temperatura, curentul continuu, frecventa etc.

  • Functiile disponibile - device-urile vin cu o serie de functii care iti vor imbunatati experienta si te vor ajuta sa le folosesti mai simplu si eficient: oprire automata, memorare date, detectare fara contact, autoscalare, termoviziune, iluminare ecran, inregistrare minimum si maximum.

  • Modalitatea de control - pentru a seta anumite functii sau masuratorile dorite, ai disponibil un panou de comanda. Acesta poate fi cu butoane care functioneaza prin apasare sau cu un buton care se roteste. Variantele mai moderne fac parte din prima categorie si, de obicei, sunt mai simplu de utilizat.

  • Dimensiunile - pentru a-ti face o idee cat mai clara legata de cum va arata device-ul tau, cat de simplu il vei lua cu tine unde ai nevoie si cum il vei depozita, tine cont de dimensiuni. Totodata, ai in vedere si marimea display-ului, pentru a-ti fi cat mai simplu sa citesti datele afisate. 

  • Alimentarea - de regula aici vorbim de doua tipuri de multimetre digitale, cele care functioneaza cu baterii si cele care au acumulatori reincarcabili. Variantele cu baterii sunt preferate de catre persoanele care vor sa se asigure ca vor putea folosi mereu multimetrul fara grija faptului ca trebuie bagat la incarcat, dar pentru asta trebuie sa aiba intotdeauna baterii de rezerva (de obicei este vorba de baterii AAA sau AA). Aparatele cu acumulatori reincarcabili te scapa de grija schimbarii bateriilor, dar va trebui sa fii atent cand se descarca si depinzi de o sursa de alimentare pentru a le incarca.

Ai in vedere toate aceste aspecte si dupa ce esti suficient de informat, comanda de la noi, Mobilab.ro, aparatul potrivit pentru nevoile tale.

Dispozitiv de măsurat grosime strat vopsea UNI T

Clampmetre UNI-T de la Mobilab.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!