Cum iți poți transforma casa într-o locuință inteligentă?

Cum iți poți transforma casa într-o locuință inteligentă?

Cum iți poți transforma casa într-o locuință inteligentă?

 

O modalitate de a construi o casă inteligentă este să cumperi o mulțime de componente - senzori, becuri inteligente, camere de securitate, difuzoare și altele - și să le conectezi pe toate la un hub care le ajută să comunice între ele și cu tine, prin intermediul smartphone-ului. Dar să fim realiști: asta poate implica cheltuirea multor bani și investirea a mult timp. Și pentru unii oameni, este pur și simplu exagerat. Dacă dorințele și nevoile tale sunt mai simple, doar câteva produse relativ ieftine îți vor oferi cele mai multe dintre facilitățile pe care le poate oferi o casă inteligentă de ultimă generație și cu un buget mult mai modest.

Și dacă te asiguri că acele produse pentru o casă inteligentă sunt compatibile între ele, vei construi o bază solidă pe care o poți extinde în timp. Cheia este să știi care produse pentru casa inteligentă nu depind de un hub pentru a funcționa. În timp ce hub-urile oferă avantaje, dintre care cel mai important este acela de a avea o singură interfață cu utilizatorul pentru a controla totul, ele nu sunt întotdeauna esențiale. Un lucru pe care trebuie să-l ai, totuși, este un router fără fir bun - în mod ideal, unul care poate ajunge în toate colțurile casei tale.

Iluminare inteligentă

Pentru majoritatea oamenilor interesați să locuiască într-o casă inteligentă, iluminatul este punctul de intrare. Multe sisteme de iluminat inteligent funcționează perfect fără un hub central și sunt capabile să interacționeze cu alte elemente ale casei inteligente, inclusiv difuzoare și afișaje inteligente, cum ar fi Amazon Echo și Google Nest. Becurile inteligente de la Cree, LIFX și TP-Link, de exemplu, comunică prin Wi-Fi, în timp ce altele, inclusiv cele mai noi becuri Philips, comunică prin radioul Bluetooth de pe smartphone-ul tău.

Alte becuri inteligente se bazează pe unde radio și, prin urmare, depind de o antenă pentru a se conecta la rețeaua de acasă. Poți controla oricare dintre aceste becuri inteligente cu o aplicație de pe smartphone sau tabletă, pe care o poți utiliza și pentru a programa scenele și programele de iluminare, dar vei face acest lucru prin intermediul hub-ului, comparativ cu o conexiune directă la becuri.

Difuzoare și afișaje inteligente

Ce este mai convenabil decât să-ți scoți smartphone-ul pentru a reduce luminile seara la film? Poți spune doar „diminuează luminile” și dacă ai un difuzor inteligent conectat la iluminarea inteligentă, va face acest lucru pentru tine. Seria Amazon Echo și seria Google Home sunt liderii de piață în acest spațiu. Și, în timp ce Amazon a deținut conducerea în ultimii câțiva ani – are o bază instalată mult mai mare, s-a bucurat de un suport mult mai larg și a avut singurele difuzoare inteligente cu afișaje pentru o vreme – Google vine foarte puternic din urmă.

Vei găsi din ce în ce mai mult asistenții digitali ai celor două companii — Amazon Alexa și Google Assistant — în produse unice. 

Și pentru că aceste difuzoare inteligente au fost acceptate atât de larg de către alți producători de dispozitive inteligente pentru casă, ele au devenit de fapt hub-uri de sine stătătoare, servind drept punct central de interacțiune pentru orice, de la lumini inteligente la camere de securitate pentru acasă, afișând fluxuri video de la acestea din urmă  pe monitoarele conectate sau pe ecranele proprii, dacă sunt echipate cu astfel de dispozitive.


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!