Valorifică la maxim radiațiile solare cu panourile solare fotovoltaice

Valorifică la maxim radiațiile solare cu panourile solare fotovoltaice

Valorifică la maxim radiațiile solare cu panourile solare fotovoltaice

Chiar și pe vreme rece, proprietarii de case pot profita de beneficiile energiei solare regenerabile. Este o opțiune inteligentă, indiferent dacă vrei să protejezi mediul, să economisești bani la facturile de utilități sau să adaugi valoare de revânzare casei.  Iată câteva idei pentru implementarea energiei solare pentru casa ta și cum să faci îmbunătățiri eficiente din punct de vedere energetic . 

Ce avantaje oferă energia solară

  • Durabilă și regenerabilă. Alte surse de combustibil care necesită explorare trebuie extrase din pământ și pot fi epuizate. Soarele este regenerabil.

  • Întreținere redusă. Panourile solare pentru casa ta nu necesită multă întreținere. Odată ce le-ai instalat, va trebui doar să te asiguri că nu există murdărie și resturi, astfel încât soarele să poată ajunge în fiecare parte a panoului.

  • Silențiozitate. Panourile solare nu fac zgomot deoarece transformă lumina solară în electricitate.

  • Eco-friendly. Centralele solare electrice și panourile solare pentru uz casnic nu produc emisii și nu au alte efecte negative asupra mediului.

Costul energiei solare pentru casă continuă să scadă și devine din ce în ce mai competitiv cu sursele tradiționale de electricitate. 

Cum funcționează sistemele electrice solare

Celulele solare sunt realizate din materiale semiconductoare care absorb lumina solară și transformă radiația solară (căldura) în electricitate. O celulă solară produce doar o cantitate mică de energie. Sunt conectate mai multe celule, formând panouri sau module capabile să genereze energie suplimentară. Un modul poate produce între 250 și 400 de wați pe oră.

Deoarece celulele solare sunt modulare și scalabile, proprietarii de case pot proiecta sisteme electrice solare pentru a satisface cerințele lor specifice. Panourile solare pentru uz casnic pot fi, de asemenea, conectate la un sistem de distribuție electric existent (unul care este conectat la rețea și încă utilizează alte surse de energie electrică) sau pot fi autonome (off-grid).

Ar trebui să investești într-o casă alimentată cu energie solară? 

Înainte de a investi într-un sistem solar pentru casă, trebuie să te asiguri că aceasta este în zona potrivită pentru a primi suficientă energie solară. Casa ta are acces clar și neobstrucționat la lumina soarelui cea mai mare parte a zilei și pe tot parcursul anului? Dacă nu, casa ta poate să nu fie un candidat bun. Furnizorul local de servicii de electricitate îți poate oferi o analiză a amplasamentului solar sau te poate învăța cum să faci analiza singur.

Modalități de a utiliza energia solară în casa ta

Un mic sistem solar electric poate fi un producător de energie electrică fiabil și fără poluare pentru casa sau biroul tău. Sistemele fotovoltaice folosesc atât lumina directă, cât și lumină din zonele adiacente pentru a crea electricitate. Cu toate acestea, cu cât ajunge mai multă energie solară directă în sistemul fotovoltaic, cu atât generează mai multă energie. Prin urmare, deși aceste sisteme pot funcționa oriunde, ele funcționează cel mai eficient în zonele care primesc mai multă lumină solară medie pe an.

 

Încălzirea apei este una dintre cele mai bune utilizări ale energiei solare, deoarece folosim apă caldă în fiecare zi. Încălzitoarele solare de apă pot fi o alternativă rezonabilă la modelele convenționale cu gaz sau electrice. Panourile solare încălzesc apa, care este apoi livrată într-un rezervor de stocare.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!