Nu lăsa frigul să te ia pe nepregătite!

Nu lăsa frigul să te ia pe nepregătite!

Nu lăsa frigul să te ia pe nepregătite!

 


 

Încălzitoarele electrice sunt o modalitate practică de a-ți încălzi casa folosind energie electrică. Aceste dispozitive sunt eficiente când vine vorba de încălzirea spațiilor precum terasa, balconul, magazia. Utilizându-le te poţi bucura și în zilele reci de timp petrecut în aer liber.

 

Ele pot fi o sursă de încălzire constantă sau pot servi numai în perioade excepționale, de exemplu în timpul unei ierni aspre, pentru a încălzi o baie într-o cabană la munte sau chiar poți folosi un încălzitor terasă pentru acele momente când vrei să petreci câteva momente în aer liber, dar gradele scăzute din termometre îți dau bătăi de cap. 

Încălzitoarele electrice permit încălzirea rapidă și foarte convenabilă a încăperilor. Le poți folosi ca încălzire de bază sau suplimentară. Ofertele comerciale includ multe încălzitoare electrice de bună calitate pentru utilizare staționară sau portabilă.

Utilizarea confortabilă a încălzitorului

Un calorifer alimentat de energie electrică este în primul rând un confort. Costul relativ scăzut al instalării este un mare avantaj al acestei soluții. Unele încălzitoare staționare pot fi achiziționate la prețuri foarte accesibile. Costul instalării lor este mult mai mic decât costul pe care ar trebui să-l cheltuiești pentru instalarea încălzirii centrale tradiționale.

De asemenea, este important ca, datorită încălzitoarelor electrice, să nu fie nevoie să aloci o cameră separată centralei electrice. Fiecare încălzitor poate fi alimentat individual de la cea mai apropiată priză electrică. 

Pe piață există multe calorifere de bună calitate pentru mai multe scopuri. Alegerea depinde de nevoile tale și de caracteristicile camerei de încălzit. Poți chiar alege o pătură electrică, perfectă pentru a te încălzi în zilele și nopțile reci de iarnă. 

Mijloace de transfer aerian

Încălzitoarele alimentate electric pot transfera aerul cald în două moduri - prin convecție sau prin radiații. Merită să acorzi o atenție specială acestui lucru. Amintește-ți că metoda de transmitere a aerului depinde de costul încălzirii electrice, viteza de funcționare și confortul utilizatorului.

  • Încălzirea prin convecție - în prezent cel mai popular mod de a transfera aerul în încălzitoarele electrice. Aerul este încălzit în interiorul unui radiator electric și apoi se ridică și circulă prin cameră. Aproape toate încălzitoarele de apă funcționează pe același principiu. Această metodă de încălzire este considerată cea mai confortabilă și plăcută de utilizat. Principalul său dezavantaj este faptul că circulația aerului provoacă mișcarea acarienilor și a polenului. Aceasta poate fi o problemă destul de mare pentru persoanele care suferă de alergii și pentru persoanele care suferă de astm.

  • Încălzirea prin radiații (sau încălzirea radiantă) - este una dintre cele mai moderne forme de transfer de aer în încălzitoarele electrice. Un  radiator electric modern este proiectat în așa fel încât să dea căldură pe întreaga suprafață. Ca urmare, acestea sunt destul de economice în utilizarea de zi cu zi.

Printre cele mai recomandate modele se numără radiatoarele cu ulei, care seamănă cu radiatoarele tradiționale și folosesc uleiul ca mediu de încălzire. Aceste încălzitoare necesită mult timp pentru a se încălzi, dar pentru o perioadă de timp la fel de lungă emit căldură în întregul spațiu, chiar și atunci când sunt deconectate de la sursa de alimentare. De obicei, acestea sunt echipate cu o putere de încălzire pe mai multe niveluri, deschideri de ventilație și picioare stabile cu roți rotative atașate, care le permit să fie mutate cu ușurință în camere diferite

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!