De ce ai nevoie de un UPS pentru centrale termice?

De ce ai nevoie de un UPS pentru centrale termice?

De ce ai nevoie de un UPS pentru centrale termice

Centrala termica este un dispozitiv foarte important in orice locuinta, iar niste eventuale defectiuni pot atrage mari batai de cap, in special in luni de iarna cand temperaturile sunt negative. Cel mai frecvent, problemele grave apar din cauza retelei electrice (socuri de tensiune, fluctuatii etc.). Astfel, pentru a reduce din riscul aparitiei unor defectiuni cauzate de reteaua de energie electrica este foarte important sa achizitionezi un UPS pentru centrala termica.

Un UPS (Uninterruptible Power Supply) este un dispozitiv care este capabil sa furnizeze energie electrica atunci cand reteaua clasica nu o face. Are atat rolul de a mai permite alimentarea aparatului conectat pentru o vreme, cat si de a-l proteja de eventualele probleme care pot fi cauzate de intreruperea energiei electrice.  

In ceea ce priveste utilitatea unui UPS pentru centrala termica, aceasta este dovedita de avantajele pe care le are:

  • protejeaza piesele componente in cazul unor caderi de tensiune;

  • protejeaza in caz de suprasarcina si scurtcircuit;

  • uniformizeaza si regleaza puterea atunci cand este necesar;

  • ofera suficienta energie ca centrala sa se inchida in mod corespunzator daca alimentarea la retea nu este reluata in scurt timp. 

Atata timp cat UPS-ul este in priza si se alimenteaza de la retea, bateria pe care o are se va incarca si, astfel, in momentul intreruperii energiei vei beneficia de toate avantajele pe care le are. 

Este important sa stii sa alegi un astfel de device, pentru a te bucura de ceea ce poate sa ofere. Pentru asta, tine cont de urmatoarele aspecte:

  • Compatibilitatea - UPS-ul pentru centrala termica trebuie sa fie unul cu sinusoida pura, pentru a fi eficient si compatibil cu aparatele de acest tip. Nu poti folosi orice UPS, precum cel pe care-l utilizezi pentru laptop sau un alt produs electronic similar. 

  • Puterea – se exprima in VA, iar pentru centralele termice este important sa mergi pe o varianta care are cel putin 1000VA. Trebuie insa sa ai in vedere necesarul impus de consumatori, pentru a evita supraincalzirea, iar puterea este bine sa fie cu 10-20% mai mare decat necesarul.

  • Modalitatea de lucru - aici ai disponibile cel mai frecvent urmatoarele variante: Offline, caz in care device-ul se pune in functiune doar atunci cand este intrerupta energia de la retea si Line Interactive, asigura asistenta permanenta pentru a preveni neplacerile cauzate de fluctuatiile de pe retea si daca sunt probleme incepe sa functioneze cu ajutorul acumulatorului.

  • Prizele disponibile - de cele mai multe ori aceste device-uri au mai multe orificii ce permit conectarea in acelasi timp si a altor dispozitive, ceea ce poate fi util in numeroase cazuri.

  • Dimensiunile - de regula aceste valori nu sunt foarte mari, dar este bine sa le ai in vedere pentru a-ti face o idee cu privire la modul in care vei pozitiona aparatul si cat loc va ocupa.

Asadar, acum ca esti informat, vei sti de ce este bine sa cumperi un UPS sursa neintreruptibila pentru centrala termica si cum anume sa il alegi. Ce iti mai ramane de facut este sa intri pe mobilab.ro si sa alegi un model potrivit pentru tine! 

Baterii pentru UPS-uri:

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!