Ce soluții de iluminat decorativ poți alege pentru casa ta?

Ce soluții de iluminat decorativ poți alege pentru casa ta?

Ce soluții de iluminat decorativ poți alege pentru casa ta?

Alegerea iluminatului potrivit pentru diferitele încăperi din casa ta poate fi complicată. Există lumini strălucitoare, lumini slabe, lumini suspendate, lumini de perete, lumini candelabru și lumini LED; sunt atâtea lumini! Este necesar mult timp și efort în selectarea luminilor perfecte care sunt potrivite pentru tine și spațiul în care se află. De exemplu, trebuie să te asiguri că ai ales lumini cu un scop funcțional real, cu lumina potrivită și cu un element stilistic care să se adauge la estetica încăperii. Nu poți pune o plafonieră simplă, dar modernă, într-o cameră plină de mobilier de epocă, pur și simplu nu se va potrivi!

Iluminare ambientală

Iluminarea ambientală este în general sursa principală de lumină găsită într-o cameră. Sursele pot fi orice, de la corpuri de iluminat suspendate la iluminat încastrat.

Iluminare de lucru

Iluminatul de lucru este folosit pentru a oferi lumină pentru anumite activități, cum ar fi citirea unei cărți sau machiajul în fața unei oglinzi. Aceste lumini nu sunt niciodată folosite pentru a lumina o încăpere întreagă, doar o zonă mică a camerei.

Luminile de lucru vin în toate formele și dimensiunile. Ele pot fi montate pe un perete, pot fi așezate pe un birou sau pot fi implantate într-o oglindă. Unele dintre ele au chiar și capabilități de rotire sau se detașează pentru a merge oriunde ai nevoie de ele și pentru a bate din unghiul dorit.

Iluminare de accent

Iluminatul de accent este cel mai decorativ iluminat dintr-o cameră. Aceste lumini atrag de obicei atenția asupra ceva ce admiri în casă, cum ar fi un tablou, un șemineu sau un raft cu cărți. În general, aceste lumini scot ceva în evidență pentru toți oaspeții tăi. Luminile de accent pot fi simple și elegante, dar pot fi și luxoase și foarte speciale. Candelabrele, aplicele și lămpile acționează toate ca lumini de accent.

Tipuri de corpuri de iluminat

Aplicele sunt întotdeauna montate direct pe perete. Ele pot fi conectate în perete sau un cablu poate atârna pentru a fi conectat la priză. De obicei, aplicele de perete sunt achiziționate în perechi. Pe de altă parte, aplicele cu braț basculant sunt de obicei montate singure ca lumină de accent, atrăgând atenția asupra unei piese de artă sau a unei biblioteci.

Luminile suspendate nu sunt ca aplicele, prin faptul că atârnă  din tavan cu un cablu, un lanț sau o tija care acoperă firele. Funcția principală a lustrei este de a acționa ca o lumină de lucru, atârnând deasupra unei mese de sufragerie sau a unei insule de bucătărie. 

Candelabrele pot fi denumite un sistem de iluminat mare, deoarece emană mai mult de o sursă de lumină simultan. Aceste lumini sunt mereu suspendate de tavan și pot fi funcționale sau decorative în funcție de locul în care le așezi în casă.

Probabil că ai deja o lampă de podea sau o lampă de masă în casa ta, dar dacă nu ai, este o altă opțiune de adăugat la alegerile tale. Lămpile nu luminează o cameră întreagă, ceea ce le face candidatul perfect pentru o lumină de lucru.



 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!