Cat de util este un robinet electric?

Cat de util este un robinet electric?

Cat de util este un robinet electric

Robinetul electric este un dispozitiv modern, prezent frecvent in locurile in care apa calda nu este disponibila din alte surse. Acesta ofera instant apa calda si poate fi utilizat pe toate tipurile de chiuvete. Un astfel de aparat este dotat cu o duza ce se invarte in ambele parti, iar piciorul se roteste de obicei, orizontal, la 360 de grade. Pe maner sunt prezente trei indicatoare, pentru a sti cum sa il pozitionezi pentru apa rece, apa calda sau pentru a-l opri.

Robinetele electrice ating o temperatura a apei de cel mult 60 de grade Celsius, daca debitul este mai redus, iar daca acesta se mareste, mai scade si din temperatura. Sunt apreciate si pentru designul modern pe care il au, integrandu-se cu destul de multa usurinta in orice incapere in care sunt montate.

Dispozitivele sunt foarte apreciate pentru ca sunt cu adevarat utile, avand numeroase avantaje care te conving sa le cumperi. Printre acestea amintim:

  • iti ofera apa calda atunci cand nu este posibil din alte surse, ca de exemplu atunci cand nu ai o centrala termica, un boiler sau nu exista racordare la reteaua publica;

  • te ajuta sa ai apa calda fara a face risipa de aceasta resursa, deoarece apa se va incalzi instant, nefiind necesar sa mai astepti sa curga apa pana se incalzeste, la fel ca in cazul centralei termice sau racordarii la reteaua de apa;

  • reprezinta o varianta ieftina de a beneficia de apa calda, nefiind necesar sa ai o centrala termica sau un boiler;

  • sunt foarte simplu de instalat si nu ai nevoie de aprobari, pur si simplu faci montajul, conectezi aparatul la priza si te bucuri de apa calda;

  • nu consuma multa energie electrica;

  • nu au costuri de achizitie foarte mari, acestea variind in asa fel incat sa iti permiti un astfel de produs, chiar si daca ai un buget mai redus;

  • au un design modern, divers, pentru a gasi varianta potrivita in cazul tau.

Totusi, este important sa stii ca aceste robinete au nevoie de o retea electrica moderna si puternica pentru a functiona si ca sunt utile doar pentru a fi instalate la chiuveta. Totodata, ai in vedere faptul ca nu ofera o temperatura constanta a apei si daca alegi sa montezi mai multe unitati, pot consuma destul de multa energie electrica.

Usor de curatat

Daca ai ales sa folosesti un astfel de robinet electric, tine cont si de faptul ca trebuie sa il cureti periodic. Iti vei da seama cand este nevoie sa faci asta in momentul in care ai un debit mai scazut sau neregulat. Pentru curatare, trebuie sa il desfaci, sa il intorci invers si sa il cureti cu jet puternic de apa, dupa care sa indepartezi depunerile cu ajutorul unui obiect mai ascutit. 

Daca nu ai avut pana acum un robinet electric si crezi ca ar fi cazul sa faci o astfel de achizitie, pe mobilab.ro vei gasi modele diverse, cu aspect modern si instalare usoara. Intra pe site pentru a gasi toate detaliile care te vor ajuta sa iei o decizie inspirata!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!